Boemboe ketjap ikan
Benodigdheden: - 500 g kabeljauwfilet - zout - bloem - 1 ei - melk - olie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - olie - 4 eetlepels ketjap manis - sap van 1 citoen - 2,5 dl water Werkwijze: Snijd de vis in plakken van ca. 2 cm en strooi er wat zout over. Maak van wat bloem, het ei en de melk een dik papje. Haal de stukjes vis door het bloempapje. Verhit wat olie en bak hierin de vis aan alle kanten mooi bruin. Snijd de uien klein, maak de knoflook schoon en pers hem uit. Verhit wat olie en fruit hierin de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de ketjap, het citroensap en het water toe. Doe de gebakken vis in de saus en laat het geheel ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen. Serveren met komkommer, kroepoek en sambal. Bron: Heerlijke gerechten uit de indonesische keuken. ( Wiebe Andringa) |