Pikante druiven Flammkuchen ( een soort pizza):
Benodigdheden: 400g Bladerdeeg ( vers of diepgevroren) 2 Uien 2 teentjes knoflook 1 eetlepel boter 2-3 takken verse Salie Tijm, Rozemarijn en Peterselie 500 g Druiven 2 eetlepels bloem Zout, peper 1 ei 100g Feta 6 plakken Pancetta Werkwijze: Bladerdeeg laten ontdooien. Uien en knoflook klein snijden en in de boter braden tot ze zacht zijn , kruiden toevoegen. De oven op 200 graden boven - onder hitte of 180 graden hete lucht voor verwarmen. De druiven wassen en drogen en met bloem en het uienmengsel vermengen. Zout en peper toevoegen. De bladerdeeg op een met bakpapier uitgelegde bakplaat langwerpig uitrollen. Het druivenmengsel erop verdelen en daarbij een rand van 2cm vrij laten. Het losgeklopte ei met een kwast over de rand verdelen. Over het druivenmengsel kaas strooien. Flammkuchen ca. 25 min. goud bruin bakken. Pancetta in stukjes snijden en in een hete pan zonder vet knapperig bakken. Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. Salieblaadjes door het hete vet roeren. Spek en salieblaadjes de laatste vijf minuten van de baktijd op de Flammkuchen verdelen en meebakken. |