Hazelnoothoningkoekjes met pijnboompitjes
Ingrediënten: - 150 gram bloem (en een beetje extra om te bestuiven) - 1 tl bakpoeder - 75 gram witte basterdsuiker - 150 gram koude boter, in kleine stukjes - 50 gram fijngemalen hazelnoten - 10 el honing - 2 el pijnboompitjes Bereidingswijze: 1. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout boven een kom en zeef vervolgens de suiker erboven. 2. Prak de koude boter door het bloemmengsel. 3. Voeg de fijngemalen hazelnoten en de honing toe en kneed met de hand een samenhangend deeg. 4. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten 5. Verwarm de oven voor op 180 graden. 6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap ( ca. 3-4 mm dik)en steek er koekjes uit. Versier de koekjes met de pijnboompitjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat. 7. Bak de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin. |