Kerstboompjes:
100 g honing 150 g suiker 1 p. vanillesuiker 125 g boter 3-4 eetlepels melk 1 theelepel gemalen kaneel 400 g bloem 25 g Maizena 2 eetlepels cacao 4 theelepels bakpoeder Honing, suiker, vanillesuiker, boter en melk langzaam verwarmen totdat de suiker en honing opgelost zijn. Alles in een kom gieten en af laten koelen. Kaneel onder de afgekoelde massa roeren met de handmixer op de hoogste stand. Bloem, Maizena, cacao en bakpoeder mengen en zeven. Twee derde hiervan op middelste stand onder de massa mengen. De rest van het bloem op het aanrecht verdelen en samen met de pap tot een deeg kneden. Indien nodig de deeg nog een tijdje in de koelkast leggen. De deeg op het aanrecht uitrollen en kerstboompjes met behulp van vormpjes uitsteken. De kerstbomen op een bakplaat met bakpapier leggen en 10 – 15 minuten bij 160 graden (hete lucht, voorverwarmd) bakken. |