Pita – Lamsburger op barbecue
Benodigdheden: - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook - 500 g Lamsgehakt - 2 eieren - 3 eetlepels paneermeel - 1 theelepel gemalen komijn - 1 theelepel kurkuma - Cayennepeper - zout - olie - 1 groot Pitabrood - olijfolie - 4 eetlepels Tzatziki - IJsbergsla - 4 grote plakken tomaat - 12 plakken komkommer Werkwijze: Ui en knoflook fijn snijden en samen met het gehakt, de eieren ,het paneermeel en de andere kruiden mengen en goed doorkneden. Uit het mengsel vier burgers vormen en deze met olie bestrijken. De burgers aan iedere kant 4-5 minuten grillen. Het Pitabrood in vier delen snijden en ieder deel open snijden. Het brood met de binnenkant heel kort op de barbecue leggen. De binnenkant van de onderkant van het brood met een beetje olijfolie bestrijken en tzatziki erop smeren. 1 blaadje ijsbergsla , 3 plakjes komkommer en een plak tomaat erop leggen. Dan de lamburger erop leggen en weer een blaadje ijsbergsla. Aan het eind het bovendeel van het pitabrood erop leggen. Smakelijk! |